:

Vad är Batteripolfett?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Batteripolfett?
  2. Varför Batteripolfett?
  3. Vad är dielectric Grease?
  4. Varför polfett?
  5. Vad är Kontaktfett?
  6. Kan man ladda ett gel batteri med en vanlig billaddare?
  7. Hur länge håller ett bilbatteri diesel?

Vad är Batteripolfett?

Batteripolfett är en vattenbeständig pasta med mycket god vidhäftning. Ger ett långtidsskydd mot korrosion för batteripoler och polklämmor.

Varför Batteripolfett?

Förhindrar oxidering, korrosion och uppkomst av krypströmmar.

Vad är dielectric Grease?

Jag skulle tippa på att det är kieselfett som menas. Alternativt silikonfett.

Varför polfett?

Syrafritt vaselin ("polfett" eller Apotekets, t ex) alternativt lite rostskydsspray, löser den detaljen. (Fördelen med vaselinet är, att det är lätt att torka av nästa gång batterikablarna ska loss - rostskyddsmedlet blir lite kletigt).

Vad är Kontaktfett?

Lödfett är vaselin med saltsyre i, det vill du helt säkert inte ha i tändningslåset! Och den fett som anges i bilforumet ska appliceras på kontaktpunkterna utanför låset, inte inuti! Alltså på kabelskorna där ledningar kläms fast. Det finns vattenfritt vaselin som man kan använda, tror att det även säljs som polfett.

Kan man ladda ett gel batteri med en vanlig billaddare?

En enklare garageladdare kan ibland skicka ut uppåt 17-18 V laddspänning och det är skadligt i längden för de batterier som jag har nämnt här. Har med bra resultat laddat gelbatterier med vanlig laddare, modell större. Är man rädd om batteriet är dock en ctek att rekomendera.

Hur länge håller ett bilbatteri diesel?

Tar man väl hand om sin bil och bilbatteriet så ska batteriet ha en livslängd på 5-6 år. Ett bra tips är att spara kvittot på inköpet av bilbatteriet i bilens handbok eller servicebok för att ha håll på när den senast är bytt.