:

Vad läser man som civilekonom?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad läser man som civilekonom?
  2. Hur mycket tjänar man som civilekonom?
  3. Är civilekonom en bra utbildning?
  4. Vad tjänar en nyutbildad civilekonom?
  5. Är det mycket matte på civilekonom?

Vad läser man som civilekonom?

Grundläggande behörighet samt Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 och Engelska 6. Under första året läser du både företagsekonomi och nationalekonomi och väljer sedan inför år två vilket som skall bli ditt huvudämne. Parallellt läser du också statistik och juridik.

Hur mycket tjänar man som civilekonom?

Ingångslönerna är något högre inom privat sektor men skillnaderna mellan privat, kommunal och statlig sektor har minskat. 6-10 år efter examen är månadslönen (median) för en civilekonom/ekonom 44 300 kr och medianlönen 16-20 år efter examen är 51 300 kr.

Är civilekonom en bra utbildning?

En civilekonom har en bred utbildning, ett bra affärstänk och en utmärkt förmåga att analysera och lösa problem. Som en utbildad civilekonom har du stora möjligheter när det kommer till att välja yrke. Du kan välja att jobba i staten, kommuner, landsting och i den privata sektorn.

Vad tjänar en nyutbildad civilekonom?

Månadslönen (median) för nyutexaminerade civilekonomer/ekonomer år 2019 var 31 000 kr. Ingångslönerna är något högre inom privat sektor men skillnaderna mellan privat, kommunal och statlig sektor har minskat.

Är det mycket matte på civilekonom?

Matematik i civilekonomprogrammet är, i förhållande till t. ex. program på naturvetenskapliga och tekniska fakulteten, inte så svår. Det handlar mycket om plus, minus, multiplikation och procenträkning.